Figyelem! Az elfogadásra kattintva elfogadod a GDPR rendeletnek megfelelő Adatkezelésünket és hogy sütiket helyezzünk el a böngésződben a jobb működésért. Adatkezelési Tájékoztatónkban elolvashatod hogyan gondoskodunk adataid védelméről. ELFOGADOM

Szállítási feltételek

1. A SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA

Fuvarozó: ProfiTrans-Mitter Árufuvarozó és Szolgáltató Kft.
Telephely, székhely: 2119 Pécel, Ipari Park, Határ u. 3.
Adószám: 22913656-2-13
Közösségi adószám: HU22913656
Cégjegyzékszám: 13-09-191390

1.1. Fuvarozó az Európai Unióban háztól-házig vállalja küldemények kézbesítését. A pontos útvonal a felrakó és lerakó helyek függvénye.

1.2. A szolgáltatás a Szállítási útvonal menüpontban felsorolt területeken érhető el, de a teljes EU-ban vállalunk szállítási feladatokat egyedi megállapodás alapján.
1.3. Az árak nettó árak, az alapértelmezett ár az euró. A honlapunkon való egyéb pénznemekre váltás tájékoztató jellegű, a szállítás tényleges díjának számítása az MNB (Magyar Nemzeti Bank) napi EURO árfolyama szerint történik.
1.4. A feladó és a címzett távolságának függvényében a kézbesítés ideje 2-21 nap.
1.5. Az értesítéskor szereplő időintervallumok a nem időgarantált szolgáltatások esetében tájékoztató jellegűek. A MoveAndParcel a forgalmi akadályok, időjárási viszonyok miatti késések kapcsán a szállítási időtartam változásáért felelősséget nem vállal.

1.6. A szállítás díját háromféleképpen lehet kifizetni:
- előre: a csomag feladásakor a helyszínen a Futárnak készpénzzel (EUR, GBP, HUF),
- utólag: a csomag kézbesítésekor a helyszínen a Futárnak készpénzzel (EUR, GBP, HUF),
- banki átutalással (FT, EUR számlára) (megjegyzés: kártyaterminál nincs a sofőröknél, bankkártyás fizetés nem lehetséges)
- 1000 EUR feletti szállítási díj esetén egy része banki utalással rendezendő egyedi megállapodás szerint.

2. MEGRENDELÉS FELVÉTELE ÉS LEMONDÁSA

2.1. Az áruszállításra szóló megbízás interneten (a www.moveandparcel.eu weboldalon, vagy Facebook oldalunkon üzenetben - www.facebook.com/moveandparcel/, vagy e-mailben) történik, vagy telefonon keresztül. A Feladó a szolgáltatás megrendeléséről Szállítási Megbízást (Megrendelés) kap e-mailben.
2.2. A szállítási megbízás (Megrendelés) elküldésével szerződéses jogviszony jön létre a Feladó és a Fuvarozó között.
2.3. A szállítási megbízás lemondása költségmentesen történhet e-mailben vagy telefonon, a járat indulása előtt 5 nappal. Az ezen idő intervallumon belüli lemondás díja a rendelés értékének 40 %, de minimum 50 €, mely a Megrendelő részére kerül kiszámlázásra.
2.4. Fuvarozó  fenntartja szállításai esetleges átütemezésének mindenkori jogát. Ennek többféle oka lehet: ünnepnapok, műszaki hiba, vámvizsgálat, rossz időjárás, betegség, előre nem várható események, stb. Átütemezésről a Fuvarozó a nem várt esemény bekövetkezésétől számított legrövidebb időn belül a Megrendelőnek értesítést küld telefonon és/vagy e-mailben.
2.5. Telefonon történő megrendelés esetén is szükség van írásbeli megerősítésre, telefonon keresztül nem fogadunk adatokat (pl. cím), csak írásban: e-mailben, facebookon vagy sms-ben.
2.6 Extra kilométerdíj kerül felszámításra, ha az eredeti rendelésben megadott felvételi- vagy kézbesítési helye eltér, a kiértesítés követő időpontban.  Ennek díja a megrendelésben megadott és a módosított cím közötti távolság függvényében:  0,3 Euro / kilométer.

3. KÜLDEMÉNY FELVÉTELE

3.1. A felvétel időpontját a Fuvarozó jogosult meghatározni az Aktuális szállítási tervben jelölt időszakokban, 0-24 óráig. Ennek oka, hogy a futár kocsik egymás után, a címek földrajzi elhelyezkedése szerint gyűjtenek és kézbesítenek, és a különböző közlekedési események miatt előre nem számítható ki az autó érkezése. Ezért hívjuk minden alkalommal a feladót és a címzettet telefonon az érkezés előtt néhány órával, hogy a találkozás időben megszervezhető legyen.
3.2. A Fuvarozó a Szállítási Megbízásban szereplő adatok egyeztetése, illetve aláírása után veszi át az árut a Feladótól. A megrendeléskor kalkulált ár módosulhat a küldemény felvételekor, lásd 3.9. pont.
3.3. A Feladó köteles minden kért információt megadni (a csomagok tartalmát is!), illetve köteles a helyszínen tudatni a Fuvarozóval a küldemény szállításának speciális ismérveit.
3.4. A nem megfelelően kitöltött Szállítási Megbízásból származó esetleges kár a Feladót terheli.
3.5. A Fuvarozónak joga van csakis tartalmi vizsgálat után felvenni csomagokat.
3.6. A felvétel igazolásaként a Szállítási Megbízás (Megrendelés) 3. példánya a Feladónál marad.
3.7. = 2.4. Fuvarozó fenntartja szállításai esetleges átütemezésének mindenkori jogát. Ennek többféle oka lehet: ünnepnapok, műszaki hiba, vámvizsgálat, rossz időjárás, betegség, előre nem várható események, stb. Átütemezésről a Fuvarozó a nem várt esemény bekövetkezésétől számított legrövidebb időn belül a Megrendelőnek értesítést küld telefonon és/vagy e-mailben.
3.8. A Fuvarozó köteles figyelmeztetni a Feladót, ha az áru csomagolása a kereskedelemben szokásosnak nem felel meg vagy sérült.
- Amennyiben a Feladó nem gondoskodik kellően az újracsomagolásról, úgy a Fuvarozó ezt a tényt rávezeti a fuvarlevélre, ami az esetleges reklamációt kizárja. Kritikus esetben a Futár el is zárkózhat a csomag szállításától!
- Fuvarozó által javasolt és elfogadott csomagolási módok: doboz, bőrönd - lehetőleg fóliával körbetekerve, ami véd a párától, esőtől, szakadástól.
- Csomagolás nélküli, illetve nylon szemeteszsákba csomagolt küldemények felvételét Fuvarozó megtagadhatja, minden esetben egyedi egyeztetés szükséges.
- A küldemények megfelelő csomagolásáról a Feladó előzetes irásbeli kérésére a Fuvarozó gondoskodik. Ennek díja eseti, a csomagolás munkaideje és a csomagolóanyagok ára képezi.
3.9. A csomag felvételekor a Futár módosíthatja a megrendeléskor kalkulált árat, ha a helyszínen lévő áru eltér a magrendelésen lévőtől, például a csomag mérete vagy súlya.
3.10. A Futár egészségének védelme érdekében egy csomagolt szállítandó áru maximum tömege 30 kg.
3.11. A csomagok tartalmát kötelező megadni, mivel a kocsi tételes vámvizsgálaton esik át.
3.12. 50 kg felett az ügyfélnek gondoskodnia kell a szállítandó áru mozgatásáról, azaz segítő személyt kell hívnia.
3.13. Raklapos szállítás esetén a raklap mozgatását a felrakó és a lerakó helyen is az ügyfélnek kell biztosítania.
3.14. Érvényesség, ha az ügyfél és a futár által mért adatok különböznek:
- A futár leméri a küldeményt: a tényleges súlyt és méretet ráírja a szállítási megbízásra. Ha nehezebb a csomag, akkor az aktuális árlista szerinti árat kell fizetni. Ha nagyobb a csomag, mint a súlyához tartozó térfogathatár, akkor pedig 20-140% többletet kell fizetnie.
- A csomagok le vannak mérve a helyszínen vagy központilag, az ügyfél az árképzésnek és a szállítási feltételeknek megfelelően fizeti meg a szállítási költséget, tehát mindig a valós mennyiség a mérvadó.
3.15. Rakodási díj: Futárjaink segítenek rakodni, de a rakodási díj mindig egyedi megállapodás tárgyát képezi.
3.16. Csomagolási díj: a csomagolási díj mindig egyedi megállapodás függvénye. A szükséges csomagolóanyag beszerzésének költségét a csomagolási díj egyik esetben sem tartalmazza.
3.17. Törékeny áruk:
- Nem megfelelően csomagolt törékeny áruk szállításáért felelősséget nem vállalunk.
- A megfelelő csomagolás: kemény fadoboz vagy műanyagdoboz, bélelt fallal és távtartóval ellátva, az egyes cikkek pedig egyenként csomagolva és elkülönítve.
- Üveg és porcelán tárgyak ép szállítására semmilyen garanciát nem vállalunk.
- Televíziók, monitorok, műszaki berendezések, hangszerek, egyéb zenei kellékek szállítását csak eredeti dobozaikan válalljuk. Az eredeti csomagolás meglétének hiányában egyeztetés szükséges.
3.18. Raklapos szállítás feltételei:
- A raklap és a raklapra helyezett áru mozgatását a fel- és lerakó helyen is az ügyfélnek kell biztosítania. Ez lehet emberi erő, hidraulikus emelő, villástargonca.
- 1 raklap maximum 160 cm magas lehet.
- A raklapra alaposan rögzíteni kell az árut és fóliával körbe kell tekerni.
- A szállítás díjazása térfogat alapú, 1 m3 max. 250 kg lehet; 250 kg felett súly alapú díjazást alkalmazunk.
3.19. Állatszállítás feltételei, a mindenkor érvényes erre vonatkozó jogszabályok figyelembe vétele mellett:
- Útlevél, érvényes oltások, féregtelenítés (24 órával az indulás előtt, 5 napig érvényes)
- Kutyaszállításhoz szükséges: nyakörv (engedelmetlen kutyáknak hám), póráz, száraz eledel 2-3 napra.
- Macskaszállításhoz szükséges: alom, nyakörv, száraz eledel 2-3 napra.
3.20. Kerékpár és motorkerékpár szállítás feltételei:
- A kerékpárt a sérülések elkerülése érdekében szállító dobozban vagy hullámpapírral vagy buborékfólival körbetekert állapotban szállítjuk. Javasoljuk továbbá a kormány vázzal merőleges elfordítását, illetve a pedálok leszerelését.
- Motort csak abban az esetben szállítunk, ha a feladás és a kézbesítés helyén a motorkerékpár fel- illetve lepakolása biztosított a Feladó, a Címzett vagy a Megrendelő, vagy előre egyeztetés után a sofőrök által. A sérülések elkerülése érdekében javasoljuk a motortestet hullámpapírral vagy buborékfóliával körbetekerni.

4. KÉZBESÍTÉS

4.1. A kézbesítés időpontját a Fuvarozó jogosult meghatározni az Aktuális szállítási tervben jelölt időszakokban, 0-24 óráig. Ennek oka, hogy a futárkocsik egymás után, a címek földrajzi elhelyezkedése szerint gyűjtenek és kézbesítenek, és a különböző közlekedési események miatt előre nem számítható ki az autó érkezése.
4.2. A Fuvarozó a Szállítási Megbízásban megadott általános és speciális utasítások teljesülése után (bérmentesítés, áruérték beszedés és aláírások) után szolgáltatja ki az árut a Címzettnek.
4.3. A csomagolás látható sérülése esetén a Fuvarozó kiszolgáltatáskor tartalmi vizsgálatra is lehetőséget ad, és annak eredményét a kárrendezés érdekében a Címzettel közösen felvett jegyzőkönyvben rögzíti.
4.4. A kézbesítés igazolásaként a Szállítási Megbízás (Megrendelés) 2. példánya a Feladónál marad.

5. SZÁLLÍTÁSI BIZTOSÍTÁS

5.1. A Fuvarozó a küldeményekre a felvételtől a kézbesítésig szállítási biztosítást vállal. Ez biztosítja, hogy a Fuvarozó hibájából keletkezett károk esetén (a csomag sérülése, részleges vagy teljes elvesztése, vagy megsemmisülése) a Fuvarozó kártérítést fizet a Feladó javára.
5.2. A Szállítási biztosítás opció díja a csomagok értékétől függ, 200 Eurónként 15 Euróba kerül.
5.3. A maximális biztosítható érték nincs. 1000 Euro érték felett egyeztetés szükséges, a biztosítól egyedi ajánlatot kérünk.
5.4. Káresemény után a Fuvarozó a kártérítési igényt a lehető legrövidebb időn belül megvizsgálja, a szükséges adatokat a biztosító rendelkezésére bocsájtja, és a kárkifizetés összegéről mielőbb gondoskodik.
5.5. A szállítási biztosítás csak a küldemény eredetiségét és értékét igazoló számla bemutatása esetén érvényesíthető. A kár mértékének megállapítása a futárszolgálat és az ügyfél közös megegyezése alapján történik.

6. SIKERTELEN ÉS MEGHIÚSULT KÉZBESÍTÉS

6.1. Ha a Feladó a csomagfeladás előtt telefonon nem elérhető, akkor a Fuvarozó nem megy ki a címre.
6.2. Ha a Címzett a kézbesítés előtt telefonon nem elérhető, akkor a Fuvarozó nem megy ki a címre.
6.3. Meghiúsult kézbesítés esetén - pl. ha a Címzett az áru átvételét érdektelenség miatt megtagadja - a Fuvarozó a küldeményt visszaszállítja a Feladónak. Ekkor a szállítás díját újból ki kell fizetni.

7. A KÜLDEMÉNY TARTALMA

7.1. A csomag tartalmáért mindig a Feladó, a Megrendelő és a Címzett vállalja a jogi felelősséget.
7.2. Az árlistánktól eltérő csomagok és nagyobb mennyiségek szállításának árképzése egyedi.
7.3. Túlméretes csomagok és csomagolás esetén a Fuvarozó 20-140% pótdíjat számít fel.
7.4. Fuvarozó nem szállít tűz- és robbanásveszélyes, romlandó, fertőző árut, tűz-és lőfegyvert, robbannószert, földi maradványokat, különleges értékű árut, jövedéki termékeket (alkohol, üzemanyag, dohányáru), kábítószer és egyéb illegális anyagokat és termékeket, ömlesztett árut, romlandó élelmiszert, sugárzó anyagokat, közerkölcsbe ütköző tárgyakat, hűtést-fűtést igénylő árukat, illetve minden olyan tárgyat és anyagot, amelynek szállítása jogszabályba vagy nemzetközi megállapodásba ütközik.

8. EXTRA OPCIÓK

8.1. Előfinanszírozás: Cégünk lehetőséget biztosít, hogy az ügyfél által megvásárolni kívánt termék árát előfinanszírozza, illetve a terméket el is szállítsa a megrendelő címére. Az opció díja a termék értékétől, azaz az előfinanszírozás nagyságától függ. Általános tarfia a vételár 5%-a + szállítási költség. Ez az opció csak akkor vehető igénybe, ha a saját személyzetünk megy ki a címre, és az esemény menetét a központunkkal telefonon előzetesen egyeztetni kell.
8.2. Üres doboz: Ha nem tudod mibe csomagolni a termékeidet, tudunk dobozt biztosítani.
8.3. Extra kilométer: Ha a küldemény felvételi vagy kézbesítési helye nem preferált területre esik, külön kilométer-díjat számolunk fel.

 

9. ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

9.1. Szolgáltató a szolgáltatásainak igénybe vételét adatközléshez köti, melynek során Szolgáltató az ügyfelek személyes adatainak birtokába jut, azonban ezen adatszolgáltatás minden esetben önkéntes.
9.2. Szolgáltató az adatok kezelése tekintetében a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvények rendelkezéseit betartja.
9.3. A Szolgáltató az adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, amely az adatok biztonságát garantálja.
9.4. A megrendelők és vásárlók által megadott adatok az igénybevett szolgáltatás pontos és hatékony teljesítését segítik.

Új Adatkezelési Tájékoztatónk ITT olvasható.

Magyarország - Pécel, 2020

In the event of  failed delivery -e.g if the Addressee refuses to accept the package due to disinterest- the shipper will return the package to the Sender. In such cases the delivery fee is to be paid one more time.
cs-cart licenses, cs-cart add-ons