Move and Parcel

Kezdőlap > Gyakran ismételt kérdések (GYIK)
Kezdőlap > Gyakran ismételt kérdések (GYIK)
Move and parcel

A Szolgáltatás és Ajánlatkérés menüpont alatt kiválasztod a számodra megfelelő csoportot. A szolgáltatás kiválasztása után (például: Költözés) egy részletes leírást és hasznos információkat találsz a szállításról. Jobb felső sarokban az Árajánlatkérés gombra kattintva tudod az igényeidet  leadni. Kérlek, minden mezőt a lehető legrészletesebben és legpontosabban tölts ki!

Az Árajánlatkérés leadása után egy válasz üzenetet kapsz, ahol a végleges szállítási árat, illetve javasolt időpontot látod. (Nem valós paraméterek alapján az árat felülvizsgálhatjuk!) Ezután a te döntésed az, hogy az ajánlatot elfogadod-e. Ha megfelelőnek találod és elfogadod a feltételeket, még pár adatot szükséges kitölteni (például: pontos cím). Ezután már nincs más dolgod, csak várni a sofőr kollégát, aki átveszi tőled a terméket.

Minden megrendelés egyedi sorszámot kap. Erről értesít a rendszer, ha megrendelésedet elfogadtad.

Árajánlatkérésnél tudod kiválasztani, hogy milyen módon szeretnél fizetni. (Szállítási idő és fizetés)

Itt számodra megfelelő fizetési mód és pénznem közül választhatsz: Előre utalással, Feladáskor, Kézbesítéskor, EUR, HUF.

(GYIK)

A szállítási idő minden esetben más és más. Az Árajánlatkérésnél tudod a számodra megfelelő időintervallumot megadni. De ezt az idő intervallumot nem tudjuk minden esetben garantálni. Felülvizsgáljuk, és javaslatot teszünk neked az ajánlatkérés leadása után.

(GYIK)

Igen, minden esetben értesítünk emailen vagy telefonon. Általában a szállítás előtt 2 nappal jelezzük neked a pontos érkezést (2 órás intervallum). De bármi kérdésed van a szállítási dátummal kapcsolatban, tudod jelezni nekünk az office@moveandparcel.eu email címen.

(GYIK)

Szállítási területeink: Ausztria, Lengyelország, Csehország, Németország, Franciaország, Hollandia, Belgium, Luxemburg és természetesen Magyarország.  Ha esetleg nem szerepel az itt feltüntetett országok között a te elképzelésed, akkor érdeklődj emailen vagy telefonon. Szállítási igényedet Szolgáltatás és Ajánlatkérés menüpontban tudod megtenni.

Szolgáltatásaink közé tartozik: Költöztetés, csomagszállítás, IKEA házhozszállítás, raklapos szállítás, motorkerékpár/kerékpár szállítás, bútorszállítás. Ha esetleg nem szerepel az itt feltüntetett szolgáltatások között a te elképzelésed, érdeklődj emailen vagy telefonon.

Igen, a szállítást megadott címtől megadott lerakási címig szállítjuk. Figyelem!

Alapvetően normál szállítást végzünk (Szállítás az első zárt ajtóig/kapuig, a sofőrnek segítségre van szüksége a nehéz és terjedelmes tárgyakhoz).

Igény esetén rakodási segítséget biztosítunk (Kérlek vedd figyelembe, hogy a sofőr egyedül közlekedik!). Az Árajánlatkérésnél tudod jelezni.

Igen, a szállítást úgy tudjuk vállalni, ha a küldemény megfelelően és biztonságosan csomagolva van. Felvételnél a sofőr ellenőrzi a csomagolást. Kérlek, ügyelj a biztonságos csomagolásra! Javasoljuk, hogy a küldeményen tüntesd fel a megrendelés számát, illetve a feladó, címzett nevét és telefonszámát.

 

Van lehetőség, hogy a küldeményedet mi csomagoljuk.

CMR - Nemzetközi Közúti Árufuvarozói Felelősségbiztosítás (CMR Egyezmény), a mit a szállítmányozó köt meg a szállítóeszközeire.

Ennek hatálya alatt a biztosított áru védelmet élvez a fuvarozásra váró áru átvételétől egészen a címzett részére való átadásig, tehát a lerakodásig. A fedezet kiterjed az árukészlet akár részleges sérülésének, megrongálódásának, elvesztésének esetére is. A biztosítás súly és sérülés mértéke alapján számítja a kártérítést.

Mértéke: 8,33 SDR/bruttó kg. (Az SDR egy mesterségesen létrehozott deviza. A 8,33 SDR - a világpiaci valutamozgásoktól függően - körülbelül 9-10 EUR-nak, azaz mintegy 3.600 Ft/bruttó kg-nak felel meg)

Természetesen Mi is rendelkezünk ezzel.

Ha a szállítandó termék, tárgy értéke ezek alapján nagyobb, mint a CMR biztosítás által lefedett, akkor külön szállítmány biztosítást kell rá kötni. Ez a megbízó feladata, de tudunk ebben is segíteni.

Könnyen tudod Te is kalkulálni. A szállítási díj 2 tényezőből tevődik össze:

Szállításidíj= Szállítási Zónaár + Szállítmány érték felár

Ezeket megtalálod az IKEA házhozszállítási fülön.

Vedd figyelembe, hogy az így kalkulált árak tájékoztató jellegűek!

A Körméret a szállítandó termék (főleg bútorszállítás esetében) a szállítandó termékek kezelhetőségét garantálja:

Körméret:
A csomagok körmérete nem haladhatja meg a 3 métert.
Körméret = 2 x magasság + 2 x szélesség + 1 x hosszúság.
Maximum 250cm hosszú áru adható fel.
Hosszúság: min. 10 cm – max. 250 cm
Magasság: min. 15 cm – max. 60 cm
Szélesség: min. 5 cm – max. 80 cm

Lehetőleg gyári vagy ahhoz hasonló csomagolásban szállítsd a kerékpárodat. A kerékpárodat úgy szállítsd, hogy a sérülékeny elemek megóvd. Például: pedálok leszerelése, kormány vázzal párhuzamos befordítása stb. A csomagoláshoz fóliát, kartont, textiliát használhatsz.

Ritka az az eset, hogy gyári csomagolású motort szállíttatsz, ezért nagy gondosságot igényel a gyakran nagyértékű motorok szállításon belüli védelme. A motort nem szokták „csomagolni” ezért takaró ponyva használata javasolt. Szinte ez minden barkács és motoros boltban beszerezhető. Védd a sérülékeny idomokat, fényezést külön sztreccs fóliával. Engedd le a motor folyadékait! Add át a motor kulcsait, hogy a kormányzár oldható legyen akkor, amikor a mozgatása, rögzítése megtörténik. A fel- és lerakodásnál biztosíts segítséget, mert a sofőr többnyire egyedül közlekedik. Add oda a szállításkor a motor papírjait, ezzel sok kellemetlenséget megelőzől.

Mi azt a terméktípust értjük rajta, amit nagymennyiségben, rakodás vagy szállítás szempontjából raklaphoz kötötten érdemes szállítani. Ilyen lehet: a darabos áru, késztermék, építőanyag, gépjármű motor szállítása.

Nem értelmezzük raklapos szállításnak például a költözést, ahol dobozok nagyobb mennyiségét mozgatjuk, még akkor sem, ha a gépkocsin lefoglalt helyét az ajánlati szakaszban „raklap mérethez” (EU raklap területe: 80 x 120 cm) is hasonlítjuk.  A raklapos szállítás feltételez egy gépi anyagmozgatást.